24 Mayıs 2009 Pazar


Şimdi herkes eurovision hakkında atıp tuttu bişeyler yazdı. Birinci olan şarkıyı beğendi ya da beğenmedi, hadisenin performasını eleştirdi 4. lüğe sevindi ya da üzüldü ama ben bunlarla ilgili bişeyden bahsetmeyeceğim eleştirmeyeceğim. Ha merak eden olursa ben norveçin şarkısını beğendim ve birinci olacağını da önceden dile getirmiştim.

Neyse konumuz şu ki 1993 senesinde bi abla belçika adına yarışmaya katılır. Kıyafetini o kadar beğenmezler ki bu ablanın adı altında 1997'den itibaren her yıl kötü kostümlü eurovision yarışmacısına ödül verilmiş.

Bende yeni öğrendim bunu daha önceden bilmiyordum. Şöyle bi bakındım kimler almışlar bu ödülleri diye. Aslında biz varmıyız diye baktım da yokmuşuz şimdilik. Sizlerle de paylaşayım istedim. Fakat oturup tek tek yarışmacıların hangi kostümlerle bu ödülü aldığıyla uğraşmadım fotoğrafları bulmadım. Daha doğrusu biraz baktımda çok uğraşmak lazım fotoğraf bulmak için vazgeçtim. İsteyen youtubedan videolara baksın canım aaa üşengeç insanım ben. Gelmeyin üstüme.

Ödülü alan ülkelere geçmeden önce size Barbara Dex'in videosunu koyuyorum buraya kıyafetine bakın diye aha bak böyle de iyiyim yani.



İzleyemeyenler varsa hala youtube açamayanlar falan bi zahmet ktunnel tarzı sitelerden girip barbara dex 1993 diye aratıversinler.

Gelelim ödülleri alan ülkelere;
1997 malta
1998 almanya

1999 ispanya

2000 belçika

2001 polonya
2002 yunanistan
2003 rusya

2004 romanya
2005 makedonya

2006 portekiz
2007 ukrayna
2008 andorra
2009 macaristan

İşte ödül sahibi ülkeler de bunlardı. Bu sene ki ödülün sahibi macaristanı belki hatırlayamabilirsiniz malumunuz yarı finallerde elenmişler şahsen bende hatırlamıyorum.

Bu eurovision fırtınasında bişey yazmazsam çatlardım. Herkes gibi de eleştirel bişi yazmak istemedim Barbara dex ödüllerini görünce aha hemen yazmalıyım dedim. Dedim mi dedim evet kabul ediyorum. De hayde benden de bu anca bu kadar eurovision yazısı çıkar işte okuyun ya da okumayın çok da fifi caaağğnım.

6 yaz bişeyler sende:

cesetizleri dedi ki...

hele şükür bir yazını görebildik anam kayboldun nerdesin sen..?

Toph dedi ki...

gözlem yapıyorum blog okuyorum falan filan=) ya yazcak bişi bulamıyorum bu ara havalardan mıdır nedir:D

Lasombra dedi ki...

"İzleyemeyenler varsa hala youtube açamayanlar falan bi zahmet ktunnel tarzı sitelerden girip barbara dex 1993 diye aratıversinler."

ordaki "hala" nın üzerindeki eziksiniz vurgusunu hissettiniz mi sizde? kelrjalk lol

velkam bek :)

Martie! dedi ki...

Barbara Dex yankısı büyük,oylaması küçük bir ödüldür.Geçen yıl 2008'de koskoca Avrupa'da Ermenistan'a tek oy veren insan bendim mesela =)

Bu yıl oylamayı kaçırdığım için oy veremedim ama zaten Zoli'ye yani kazanan isme oy verecektim,sorun yok o yüzden xD

Toph dedi ki...

@ lasombra

yorumun öyle bi ana denk geldi ki lie to me die bi diziye başladım tamda böle cümlelerden mimiklerden anlam çıkarıolar falan koptum o yüzden:D

hoşgördük canım=)

@ martielex

Ben işte bu sene keşfettim ama bundan sonra takipçisiyim artık her sene eurovision izlerken sdc şarkılara bakmayacağım kıyafetlerede bakacağım=))

Travis dedi ki...

ben de kıyafet içindekilere:)