14 Nisan 2009 Salı

Bir mimim vardı günler öncesinden. Lasombra mimlemişti. Sonra yazarım deyip unuttum şu an aklıma geldi. Hemen yazayım dedim. Ama mimin konusunuda unutup hemen lasombranın blogdan kopya çekmeye giriştim. Ve çektiğim kopyadan sonra söylüyorum mimizin konusu; sahalarda görmek istemediğim hareketler nelermiş.

Şimdi aslında çok da düşünmemiştim bu konu hakkında. Ne yapalım şimdi güzel kafamızı yorup birkaç birşey çıkarmak lazım, tabi yine kopya çekeceğim :D Başlıyorum.

*En başta aklıma gelen, şu müzik olayıdır. Açarsın blogu tam okuyacaksın çat müzik devreye girer, elim ayağıma dolanıyor o sırada hemen aramaya başlıyorum nerden kapatıcam nerde lan bu mp3 şeysi diye bakınıyorum. Deli oluyorum bulamazsam zaten çat diye çıkıyorum hemen yazıyı falan da okumadan. Gayet sinir bozucu bi hareket kendisi. Hiç beklemediğiniz anda birşeyler çalmaya başlamasını sevmiyorum panik oluyorum.

* Uzun yazıları sevmiyorum diyeceğim ama şöyle ki bazı kimseler hem uzun hem karışık yazıyorlar. Uzun ve süslü cümleler başını okuyup sonunda doğru geldiğimde başını unutuyorum. Birkaç kere okumam gerekiyor ve yazının tümü böyle olunca sinir bozucu oluyor. Sakın bok atmayın okuduğunu anlamıyorsan biz napalım diye okuduğunu anlayan bir insanım ben gayet sadece gereksiz süs ve uzatılmış cümleler yoruyor beni.

* Temada önemli aslında her ne kadar kendim tema olayını beceremesemde, bazı temalar var ki göz yoruyor çok süslü çiçekli böcekli renkli ıvırı zıvırı bol oluyorlar yoruluyorum bakarken. Sade en güzeli.

*Reklam olayı var birde, bloga girer girmez açılan bilimum pencereler deli ediyor beni. Blogun sağında solunda reklam olabilir yeter ki ben tıklamadan açılmasınlar. Deli oluyorum, ve yine panik oluyorum nerden kapıcam edeceğim diye.

Sanırsam bu kadar, aklıma bişey gelmiyor başka. Kişisel blog. moda blogu teknoloji blogu vs. farketmez okuyabildiğim sürece her tür kategoride ki blogu sevebilirim. O yüzden onun ayrımına girmiyorum. En özelini yazan bloggerların yazılarını da okurum az özelini yazanı da onun da ayrımına girmiyorum. Anlatımı akıcı ve sevdiğim bir dille yazılsın yeter. Yalnız en çok başına gelebilen her türlü olayı esprili bir dille anlatabilen bloggerların bloglarını daha bi keyifle izliyorum ve heyecanla yeni yazılarını bekliyorum.

Ha son olarak, türkçe yazalım bi zahmet dilimizi katletmeyelim kendi alfabemizde bulunan harfleri kullanalım. W'lar q'lar x'ler falan olunca bir yazıda okuyamıyorum çünkü bir bok anlamıyorum. Hatta bu konuda önyargılıyım bu harflerin sadece birini kullanarak abartmadan yazan ve hatta güzel yazan bir blog bile olsa okumam hayatta ( ha millette toph benim blogu okusa diyordu ya neyse).

Benim görmek istemediğim, hatta bazılarını görmeye katlanamadığım hareketler bunlar. Bu seferlik kimseyi mimlemiyorum. İsteyen olursa söyleyiversin hemen itinayla mimlerim.

Edit: Claire de lune hanfendiyi mimliyorum.

0 yaz bişeyler sende: