10 Mart 2009 Salı

Bir Cuma Gecesi

Her zaman ki gibi bir cuma akşamıydı. Hazırlandı, apar topar evden çıktı. Yine geç kalacağım diye düşünerek koşar adımlarla iskeleye doğru yürüdü. İskelede buluşacağı arkadaşı sürekli olarak onu çaldırıyordu. Belli ki kontörü yoktu ve nerde kaldın çağrısıydı bu. Dahada hızlandı. Geçenlerde, aynı yoldan eve doğru giderken, çizgilere basmadan yürümeye çalışmasının onun daha hızlı yürümesine sebep olduğunu farketmişti. Şimdide aynı şekilde çizgilere basmadan, karelerin içine yeri geldiğinde yan basarak, yeri geldiğinde iki kare atlayarak hızla yürümeye başladı. Otobüs beş geçe kalkacaktı. Arkadaşıyla çeyrek kala buluşuruz diye sözleşmişti. İskeleye varmasına az kalmıştı, önünde sadece geçmesi gereken caddedeki ışıklar vardı. Işıkların oraya vardığında saatine baktı ve saat beş kalayı gösteriyordu. On dakika geç kalmıştı. Kırmızı ışıkta beklerken, karşıya baktı. Gözleri arkadaşını arıyordu ama göremedi. Karşıya vardığında aslında geç kalanın kendisi değil arkadaşı olduğunu anladı. Hala ortada yoktu ve birazdan otobüs kalkacaktı. Neyseki son anda yetişti arkadaşı ve otobüsü kaçırmadılar.

Diğer haftalardan farklı olarak bu sefer vapura değil, otobüse bindiler. Çünkü önce bir arkaşlarının evine gidip içki içeceklerdi. Dolapta soğumaya bırakılan, onları bekleyen bir archers vardı. Otobüste, en arkaya geçip oturdular, ve biraz müzik dinlediler. Nihayet, yaklaşık kırk dakika sonra inecekleri yere gelmişlerdi. İndikleri yerden taksiye binip arkadaşlarını aradılar ve telefonu taksiciye verdiler. Yol tarifi de alındıktan sonra, sonunda eve vardılar. Evde, dışarı çıkacakları üçüncü bir arkadaşları ve ev sahibiyle birlikte üç kişi daha vardı. Onların oturdukları odaya girdiklerinde , yoğun bir dumanla karşılaştılar. Oda tamamen dumanaltı olmuştu ve kimse kimse görmüyordu nerdeyse. Archerslarını içip bir an önce kendilerini dışarı attılar. İskelede buluştuğu arkadaşı R. ve evde buluştukları arkadaşı S. ile beraber taksiye binip Alsancağa doğru yol aldılar. Gecenin sonunda onlarla beraber gelmeyen bu ev sahibinin evine geri döneceklerdi. S'nin erkek olması sebebiyle, onu kendi evine alamaıyordu ve mecburen başka bir yerde kalmak zorundalardı.

Önceden içtikleri için hafif çakırkeyif bir şekilde herzaman gittikleri mekana vardılar. İçeri girip, kendilerine bi köşe seçtiler. İçkilerini alıp orda durmaya başladılar. Saat dokuz buçuk gibiydi ve içerisi daha dolmamıştı. Çalan dj de berbattı. Ondan sonra çalacak olan djleri sabırsızlıkla beklediler. Bu arada biraz lafladılar, ritme kendilerini bırakarak hafif hafif sallanmalarla dans etmeye başladılar. Artık içeriside yavaş yavaş dolmaya başlamıştı. Onlara katılacak olan birkaç arkadaşları daha vardı, onları bekliyorlardı. Aslında beklemekten ziyade gelip gelmeyecekleri hakkında yorum yapıyorlardı, çünkü gelmemeleri onları çok etkilemezdi. O üçü yine herzaman olduğu gibi çok eğlenebilirdi, başkalarına ihtiyac duymadan.

Bu arada G. (esas kız), gözucuyla etrafı kolaçan ediyordu, gelen tiplere bakıyordu. Karşıda bir kızı grubu gördü. Belli ki onlarda mekana gelmeden içmişlerdi ve çakırkeyif olmaktan öte çok sarhoşlardı. Şöyle gözucuyla baktığı kadarıyla dört beş kişilerdi, biri kısa saçlı, kısa boylu, biri gözlüklü, kıvırcık saçlı ve sarhoştu. Diğerlerine de dikkat etmemişti çok.

G.,S. ve R. yer değiştirmeye karar verdiler ve dj kabinin önüne doğru geçtiler. Bu arada içerisi iyice kalabalıklaşmıştı. Dj kabinin orda duvar dibinde artık dansları sallatıdan öteye geçmiş, iyice moda girilmiş bir dans olmaya başlamıştı. G. mekana sürekli geldiğinden dolayı tanıştığı sigara satan kızlardan birini gördü selamlaştılar iki dans ettiler ve kız gitti. S ve R iyice sarhoş olmaya başlamışlardı. G ise daha tam olarak sarhoş olamamıştı, olmaya da pek niyeti yoktu. S ve R dağıtacak gibi olursa onları toparlayacaktı, öyle düşünmüştü.

dipnot: Arkası gelecek, çok uzun olacak diye kestim. Hem biraz heyecan da olur dimi ama :P

3 yaz bişeyler sende:

Adsız dedi ki...

sen şimdi izmirin "gossip girl" ü mü oluyorsun..

hımmmm... cık, olmamış, kalsiyumu eksik kalmış..

gribulut dedi ki...

g garip şahıs oluyor galiba, diğerlerini toplucam diye sarhoş olamıyor yazık :D

Toph dedi ki...

hiç öyle gossip girl olayım havasında bi yazı olsun diye yazmadım. Aklıma isim gelmeyince öyle S g falan dedim.

G. de sarhoş olur elbet :D