10 Mart 2009 Salı

Bir Cuma Gecesi 2 (Edie)

Duvar dibinde dans ederlerken, gelip gelmeyecekleri hakkında yorum yaptıkları arkadaşları da geldi. Onlarda dört kişiydiler, böylece kalabalık bir görüntü oluşturdular. İki hoşbeşden sonra kaldıkları yerden dans etmeye devam ettiler. G. 'de yavaş yavaş çakırkeyif olmanın ötesine geçiyor ama kontrolünü elinden bırakmıyordu.

Müzik artık iyice güzelleşmişti, saat onikiye geliyordu ve içerisi tamamen dolmuştu. G. bir ara tuvalette gitti. Çıktığında ise aynanın karşısında duran tanıdığı iki kişiyi gördü. Bunlar neredeyse liseden mezun olduklarından beri görmediği iki arkadaşıydı. Sarıldılar, naber nasılsınlardan ve özlemiş senilerden sonra içeriye geçtiler tekrar. G. bir ara onlarla dans etti. Bu hemen G.'ye bakın kızlarla tanışmış oo şeklinde yorumlansa da daha sonra bişey olmadığı sadece iki eski dost oldukları anlaşıldı.

R. ve S. beraber dans ediyorlardı. S., G'nin yanına gelip onunla dans etmek istedi ama G. uzaklaştı. S. buna sinirlenip, G' yi yanağından ısırdı. G'nin onunla dans etmek istememesinin sebebi, S. sarhoşken bedenini kontrol edemiyordu. Bedenide iri yarı olduğundan, onunla sarhoşken dans etmek zararlı sonuçlar doğurabiliyordu. Ayaklara basılması, düşme tehlikesi geçirmek vs. gibi. G. bütün bunları daha önceden tecrübe edindiği için kaçmıştı dans etmekten.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, G. R. ve S. yine başbaşa kalmışlardı. Arkadaşları gitmişti. G. de artık kontrolü elden bırakmıştı. Çünkü kimsenin dağıtması durumu yoktu ortada. Herkes kendi halinde dans ediyordu sadece. G.'de bu yüzden rahatlamıştı. Dj kabinin önünde, sarhoş olduğunda yaptığı gibi gözleri kapalı dans etmeye başladı. Mekanda iyice boşalmıştı, onbeş yirmi kişi ya vardı ya yoktu. G. gözlerini açtı ve dj kabinin uzak köşesinde, gözlüklü kıvırcık saçlı bir kadın ona gülümsüyordu. Arkasına baktı, sağına soluna baktı ama etrafında kendisinden başkası yoktu. G. bu gülümseyişi anlamadı. Yine gözlerini kapadı ve dans etmeye devam etti. Bir ara açtığında, kadın aynı yerde aynı şekilde gülümsemeye devam ediyordu. Sanki hiç gözünü kırpmadan G.'ye bakıyordu. G. yine aldırış etmedi ve devam etti dans etmeye. Bu bir oldu iki oldu üç oldu derken, artık G.'de gülümseye başladı. Bu böyle onbeş yirmi dakika devam ettikten sonra, G. sarhoşluğununda etkisiyle iyice kendini müziğe kaptırdı ve kadını unuttu.

Mekan kapanmak üzereydi saat bir hayli geç olmuştu. G. son kez tuvalete gideyim diye düşündü. Sonra çıkıp o berbat eve geri döneceklerdi. Tuvalete girdi, çıktığında, aynanın karşısında duvara yaslanmış, ona gülümseyen biri vardı yine. Bu az önceki kadındı. G.'de güldü yine. Elini yıkamak için lavaboya doğrı gitti. Kadın onu takip ediyor, aynadan ona bakarak gülümsemeye devam ediyordu. G. döndü, kadına baktı ve merhaba dedi. Sonunda konuşmaya başlamışlardı. Kadın aynı sempatiklikle, yüzündeki gülümsemesi eksik olmadan konuştu onunla. Bir süre tuvalette konuştular beraber. Bu arada G.'nin telefonu çaldı. Arayan S.'ydi nerdesin hadi gidiyoruz dedi. G.'de bunun üzerine kadına döndü ve gitmem lazım dedi. Ama bu konuşma burda kalsında istemiyordu. Telefonunuda ilk başta istemek istemedi. Ayıp olurdu o anda aklına facebook geldi. Kadına adını soyadını sordu ama enteresan bir adı vardı bir türlü anlamadı. Kadında telefonunu istedi G.'nin ve eline alıp adını soyadını ve numarasını yazdı. G. teşekkür edip, arkadaşlarının yanına koştu.

İlk defa hayatında böyle birşey yaşamıştı. Hani barda biryerde bir erkekle tanışırsın falan bir kadınla hiç tanışmamıştı. Hemde böylesine güzel bir kadınla. Çok mutluydu. Yüzünde salak bir sırıtış vardı. O berbat eve gitmek ya da sabahın köründe kalkıp kendi evine gitmek zorunda olması bile G.'nin moralini bozamıyordu. Bu moralle o eve gitti ve uyudu..

Dipnot: Bu kadına (kadın demeyi tercih ettiğim için sanmayın ki yaşı büyük benle yaşıt,kız demekten hoşlanmıyorum.) ilerleyen günlerde Edie diyeceğiz. Bu onun yeni adı.

1 yaz bişeyler sende:

BettyBlue dedi ki...

nassı yanii =D
yine iyisin yavrucum :D