7 Şubat 2009 Cumartesi

Issız Adam


Film günlerce konuşuldu, ikinci kere vizyona girdi falan, çok iyi eleştiriler aldı. Herkes izlemelisin dedi. Bende de bir durum söz konusu ki birşey çok popüler olunca sinir oluyorum. Popüler olmadan önce izleemeliyim yani. Üstümde ki baskılara daha fazla dayanamayıp izledim filmi bugün. Aslında haftalar öncesinden indirmiştim öylece duruyordu. Bugüne kısmetmiş.

Birkaç bişey söylemek istiyorum ama baştan uyarayım. Filmi beğenenler okumasın bence bu yazıyı. Şu cümleden sonra okumayı bırakın derim ben.

Gelelim film hakkında ki düşüncelerime. En başta böyle zorlama bir oyunculuk görmedim. Kimden bahsediyorum tabi ki ıssız adamımızdan Cemal Hünal'dan yani. Asi dizisinde oynarkende zorlama gelirdi oyuncuğuluğu bu filmde de değişen bişey göremedim ben. Melis Birkan'da eh yani olmuş. Tabi ben bu işin pi'ri değilim oyunculuklarını çok fazla eleştiremem ama ben beğenmedim yani. Senaryoda bişeye benzemiyordu açıkçası. Ortada hiç bir sorun yokken bağlanamama problemleri yüzünden çok sevdiği kadından ayrılan adam. Çok bilindik bir hikaye. Abartılacak bi tarafı yok heryerde bu salaklardan mevcut. Ayrılır sonrada acı çeker ben ne yaptım der. Artistlik yapan, ben buyum kardeşim bağlanamam bir anda girerim hayatına bir anda çıkarım uu çok kuulum öyle kuulum ki kimse benim nedenlerimi anlamaz. Ben böyle geldim böyle giderim. Film başlı başına bundan ibaretti bana göre.

Sonra gelelim ayh şöyle ağladım, ayh böyle duygusaldı diyenlere. Ya bende bir sorun var ya onlarda. Herkes ağlamış filmin sonunda. Ben ağlanacak bişey göremedim. Gördüğüm tek şey gerzek bir adamın ben ne yaptım dediği anlar kızı harcadığı anlardı ki buna da ağlayamam yani. Hergün böyle biten ilişkilere şahit oluyorum öyle olsa hergün ağlardım. Ayrıca ortada da aman aman bir aşk yoktu. Saçma bir tanışma, hızla gelişen bir ilişki ve yine aynı hızla biten bir ilişkiden başka birşey göremedim ben. Öyle derin bir ilişki derin bir aşk hikayesi yoktu. Varmış gibi gösterilse de yememek lazım bunları. Ortada bir bok yoktu yani.

Neyse çok bok attım filme. Eğer filmi beğenip de az önce söylediğim yerde okumayı kesmeyenler varsa kusura bakmayın. Ya bu film çok şey anlatıyordu da ben öküz olduğum için anlamadım, ya da siz çok şey anlattığını varsaymak istediniz ve öyle izlediniz. Bir daha ki sefere hislerime güvenip izlemeyeceğim filmi ve baskılara boyun eğmeyeceğim.

6 yaz bişeyler sende:

Üfürükten Prenses dedi ki...

hmm bence çok popüler olan işlere karşı fazla beklenti oluşuyor..
ben filmi vizyona girdiği hafta izledim.. bende bıraktığı etki güzeldi,çünkü sıradan bir film olarak değerlendirdim ..

ama sen beğenilen bir film olarak değerlendiriyorsun,beklentin büyük..

olsun herkes aynı şeyleri beğenseydi sevseydi ne kıymeti kalırdı ki:)

Toph dedi ki...

Zaten çok popüler olan filmleri işte bu yüzden izlemek istemiyorum bundan dolayı soğuyorum=))

vizyona girdiği ilk haftalarda da izlesem yinede ağlamazdım ama dediğin gibi herkesin beğenmesi doğru olmazdı zaten benim gibi uyuzun biri çıkıp beğenmemeli ki kıymeti anlaşılsın :D

Mrs Baros dedi ki...

hakkında blog yazmaya bile değmez o derece fena bence =DD

LoLLa dedi ki...

harciolar bebeem :(

Toph dedi ki...

neyi harcıyorlar anlamadım :/

Chevic dedi ki...

Anne ve babanızla izlemeyin!!! uyarısı konulmalı filmin afişine...ömrümde toplasan 3-4 film izlemişimdir sinemada,gel gör ki filmin ilk yarısında gayet ilginç sahneler vardı ve yerin dibine doğru yaklaşmaktaydım o anlarda,kah telefona bakma kah saate bakma kah esneme numaraları...bitmesine çok sevindim...