10 Şubat 2009 Salı

Fringe




Yeni bir dizi keşfettim. Bir blogger sayesinde burdan da teşekkürlerimi sunarım kendisine.

Gelelim yeni dizimize. Fringe, biraz x files tadında bir dizi. Ama x files'dan daha çok mantıklı cevapları var. Şimdilik izlediğim bölümlerde bir uzaylı olayına rastlamadım daha çok insan yapımı olan bilimin sınırlarını zorlayan tuhaf şeyleri konu alıyor.

Konusuna gelince Dr. Walter Bishop, 17 yıl boyunca bir akıl hastanesinde yatmıştır. Sebebi de labratuvarında ki bir asistanın ölümünden sonra kafayı sıyırmasıdır. Dr. Bishop'un çalışmaları genel itibariyle silahlı kuvvetlerin istediği bilimum sınırları zorlayan keşiflerdir. Mesela iletişim için kimsenin bilmediği yeni bir frekans bulmak, büyümeyi hızlandırarak 3 sene içinde 21 yaşında ki gibi biri gibi olan programlanmış askerler yetiştirmek gibi. Ama birçoğu sonuca ulaşmamış bu deneylerini, sanki biri onun hastaneye yatmasından sonra geliştirmiş gibidir. Dr.Bishop'un buluşları deneyleri sonuca ulaştırılmış ve denenmek üzere bütün dünyada tehdit eder bir hale gelmiştir.

Bir de ajanımız var. Ajan Olivia Dunham,bir uçak kazasını araştırırken, kazanın Dr. Bishop'la bir bağlantısı olduğunu düşündüğünden onunla konuşmak ister ne yazık ki sadece aile üyeleri Dr. Bishop'u ziyaret edebilirler. Ajan Dunham'da Bishop'un tek oğlu olan ve dahi diye adlandırılacak bir IQ'ya sahip olan ancak hiç bi işte dikiş tutturamayan Peter Bishop'u bulur onu ikna eder ve Dr. Bishop'u ziyaret eder. Ve bu üçlü bir ekip oluşturmuştur artık. Dr Bishop oğlunun gözetmenliğinde akıl hastanesinden çıkar Harward'da ki eski labratuvarına kavuşur ve bu üçlü gizemli olayları çözmek için maceraya başlar.

Dr. Bishop'u John Noble, ajan Olivia Dunham'ı Anna Torv ve Peter Bishop'u da Joshua Jacson oynuyor. Bu dizinin yıldızı kim bellidir herhalde. Neyse dizi falan seveniniz varsa mutlaka izleyin ben beğendim. Yapımcılarının arasında Lost'un yapımcılarından J.J Abrams'da bulunmakta. Bu da size dipnot olsun.

dipnot: Lolla'ya özel mavi renk kullanmadan yazdım=))

8 yaz bişeyler sende:

LoLLa dedi ki...

hhheeyyyy yasasinnnn :)
ohh be nasi guzel tatli tatli okudum var ya :)

efenim tesekkurler ederim .)

Toph dedi ki...

Ne demek bişi deil efenim=))

osuruktanteyyare dedi ki...

nie yazı böle şiir gibin görüküo yavru
sıkışık sıkışık temada sorun var

Nesnel İleti dedi ki...

Lost'un yapımcısı yapıyo boru mu =D
ama daha izleyemedim, 1-2 sezon bitsin tümden izlerim =P

Toph dedi ki...

teyyare bende normal gözüküo sen neden öyle sıkışım görüosun ki acaba :/

nesnel ileti
bence kaçırıosn bir an önce başlamalısın ben şimdiden bağımlısı oldum yayınlanan tüm bölümleri izledim:D

Onur dedi ki...

çok güzel bu dizi ya ilk 14 bölümü ağzım açık izledim resmen bende.

Toph dedi ki...

bende şimdi 14.bölümü indirdim izlicem ama izlemek istemiorm sonra bir sürü gün beklicem yeni bölümü diye=)) bnmde ağzım açık kalıo vallahi her bölümde:D

LoLLa dedi ki...

tık tık tık bebeğims ödülünüz var goz atiniz pls ;)