17 Şubat 2009 Salı

Bir Maruzatım Var


Şimdi şöyle birşey oldu geçenlerde. Yeni tanıştığım biri vardı. Yalnız ortada birşey yok yanlış anlaşılmasın. Bu kişiyle gittiğimiz ortak bir mekan var ama hiç karşılaşmamıştık orda. Hep alsancağa indiğimde mesaj atar orda mısın geyiği yapardım. Birkaç kere bu geyik sayesinde aa evet ordayım gelsene hadi falan tarzı ya da dur ortada buluşalım tarzı olaylara girdik. Ritüele döndü sonra bu.

Yine birgün alsancağa gittim ben. Aslında onun alsancakta olmayacağını biliyordum yine de mesaj attım "....'da mısın yoksa bakiyim =)" şeklinde. Cevap geldi "ne o hissettin mi? ama yanlış oldu bu sefer değilim evdeyim çıkmayı düşünmüyorum. Sen nerdesin?" ve bu mesajlaşma devam etti. Sonra ben bi mesaj attım cevap gelmedi. Bir mesaj daha yine cevap gelmedi. O sırada ben ve arkadaşlarımda o sürekli ortak mekana gittik. Ana bir de ne göreyim benim mesajlarıma cevap vermeyen şahıs orda. Şaşırdım baya bi ama gittim selamımı verdim öptüm naber nasılsın faslından sonra biz içeri giriyoruz görüşürüz dedim. Sonrasında o tuvalete giderken bana afiyet olsun demiş ben duymamıştım arkadaşlarım söyledi niye cevap vermedin lan hayvanlık yapma gibilerinden. Neyse biz oturmaya deva ederken onlar içeri girip hesap ödeyip gideceklerdi, görüşürüz dedi bende baktım görüşürüz dedim, gittiler.
Sonra ben eve gittim, telefonda bir mesaj yok, kişi msnde değil vs.. Yani iletişime geçmiyoruz. Bugüne kadar. İletisinden anladığım kadarıyla hastaymış geçmiş olsun diyerek muhabeti başlatan taraf oldum yine. Ama anlattığım olayın üstünden nerdeyse 10 gün falan geçti yani. Ve biz bugüne kadar hiç konuşmadık. Az öncesine kadar. Neymiş efendim arkadaşı aramış da çok ısrar etmiş de o da bi saatliğine gelmiş de falan. İşte bana söylememiş çünkü o zaten az oturucakmış arkadaşlarımın yanından kaldırıp beni 10 dk için yormak istememiş. Fikir buymuş olaya değil fikre bakmalıymışım. Ayrıca o, o gün konuşmaya çalışmış ama ben ona hiç cevap vermemişim en son giderken de görüşürz demiş ben sadece umursamaz bakmışım o saatten sonrada o bana derdini anlatamazmış gerek yokmuş çünkü ben tepkisiz kalmışım onun için olay bitmişmiş. Yeak yaa derler insana. Bir kere ben onu yanlış anlamış olmalıyım o zaman kendini bir anlat doğrusunu bileyim. Ama ben olaya takılıyormuşum ama fikre neden takılmamışım(fikir de beni 10 dk için arkadaşlarımın yanından alıkoymamak adına haber vermemek) ? İyi de güzelim ben fikri biliyor muyum? Bu fikri bana o olaydan olduktan sonrasen söylesen ben havyan mıyım ha tabi der geçerim yanlış anlaşılma olmuş derim kapatırım konuyu. Ama neymiş tepkisiz olduğum için anlatmaya gerek duymamış. En son giderken dedim ki, "sana tepksizi kalmadığımı anlattığım halde hala mı bir özür mahiyetinde gönül almayı haketmiyorum". "Sen kendi açından haklısın ben kendi açımdan haklıyım" dedi ve antibiyotik aldığı için uykusu geldiğinden uyumaya gitti. Ha bir de benim açımdan hiçbir sorun yok dedi.

Ya bana bir söyleyin beklentim yanlış mı? Bir özürü hakketmedim mi ben haksız mıyım? Ortada bir bok yok da ben mi abartıyorum? Hayır empati kurarsam ki aslında kurmama gerek kalmadan bu tarz bi olay başıma geldiğinde kalkıp özür dilemiştim bir yanlış anlaşılma var demiştim ve bu durumu düzeltmeye çalışmıştım. Ama arkadaş hiçbirşey yapmamayı tercih etti ben konuştuğum, ben konuyu açtığım için açıklama gereği duydu. Yoksa yine birşey söylemeyecekti. Çok mu ince düşünüyorum nedir anlamıyorum ki?

Ben onu o cafede görünce, evde olduğunu sandığım anda ve mesajlarıma acaba neden cevap vermiyor diye düşündüğüm anda, onu karşımda görünce şok geçirdim. Affaladım, o andan itibaren düşündüklerim abartısız şunlardı , " hmm benimle görüşmek istemiyor, sanırım birşey yaptım herhalde, lan acaba geçen günkü muhabette ters bişey mi söledim?, yok ya sanmıyorum o zaman tepki verirdi değil mi ama? ee iyide o zaman ne yaptım da böyle yaptı ki şimdi? pff". Böyle paranoyaklaştım ve aslında hiçbirşey yapmadığımı tam 10 gün sonra yine kendi çabalarımla öğreniyorum. Boşuna kafamı patlatmışım. Ama yinede bir özürü haketmemişim ortada öyle bi durum yokmuş. Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum?

2 yaz bişeyler sende:

sake dedi ki...

anlattığın kişi bana hiç samimi gibi gelmedi.
eğer iddia ettiği kadar önemseseydi seni gördüğü an "ay böyle böyle oldu tüh sana da ayıp ettim" falan der gönlünü alırdı. sen soğuk davranınca açıklama gereği duymuyorsa trip atılmasını da gayet hakediyor.
ben de bunların tavrını anlamıyorum, sen insanlara bok gibi davran sonra da sana düzgün davranılmasını iste. yok canım. rock star olsan, donald trump olsan, brad pitt'in baklavlarına ya da angelina'nın göğüslerine sahip olsan, sökmez güzelim, ikile derim.

Toph dedi ki...

samimi deildi ztn aynen:D hadi len dedim sonra kendisine uğraşmadım bi daha:D şimdi görmüorm bile sen bu posta yorum atınca hatırladım olayı unutmuşum bile yani:D