2 Şubat 2009 Pazartesi

Bir gözlem üzerine



Bir gözlemim var ondan bahsetmek istiyorum. Şimdi şöyle oluyor ki bir kadın bir çok erkeğe aşık olmasına rağmen ya da dolu dizgin ilişkiler yaşamasına rağmen bir gün olurda bir kadınla beraber olursa kısa da sürse farketmez bir sonra ki ilişkisi bir erkekle olunca bocalıyor. Buna bocalamak denir mi tam aslında bilmiyorum ama bir garip oluyor. Sanki duyguları köreliyor eskiden hissettiklerini bir erkeğe hissedemez oluyor. Nedenini bilemiyorum çeşitli nedenler sunulabilir ortaya bununla ilgili. Belki biraz daha gözlem yaparsam bir gün nedenleri üzerinde de durabilirim.


Eminim olduğum bişey var ki çevremde ki herkeste gördüm bunu. En yakın arkadaşım olan insan kötü ayrılıklar sonrası babasının durumları öğrenmesi sonucu çok bunalıp gelen baskılara dayanamayıp hetero olacağım ben be diye uzun zaman boyunca çok beğendiği bir erkekle beraber olmaya başladı. Dayanması bir kaç ay sürdü yapamadı. Olmuyor dedi olduramıyorum dedi. Uzun süre dayanamıyorum dedi. Bu ufak bir örnek daha geçenlerde buna benzer bir diyalogu başka bi arkadaşımla yaşadık ki o en yakın arkadaşıma göre daha az kadınlarla birlikte olmuş hatta hiç biri ciddi bir ilişki değilmiş ama yinede şu an bir erkekle beraber olamadığını söylüyor.

Bilemiyorum şimdi bu yazıya erkeklerden çok tepki gelebilir tahmin ediyorum. Yani yanlış bir gözlemde olabilir genele vurmamak da gerekebilir ki genele vurmuyorum zaten. Çevremde gördüklerim bunlar. Ki aynı şeyleri bende yaşıyorum. Aslında o kadar çok istiyorum ki bir adamla adam gibi doğru düzgün bi ilişkim olsun. Ama olduramıyorum bir türlü yerine oturmayan birşeyler oluyor. Keşke olduruma şansım olsa. Annemlere yeri geldiğinde neden hala bir erkek arkadaşım olmadığını anlatmaya çalışmasam. Çıksam desem ki al işte bak ben bu adamı seviyorum aşığım çok merak ediyordunuz ya buyrun karşınızda desem.

Şimdi bana sen biseksüel değil miydin? diyenleriniz olacaktır. Aslında evet öyle birşey yazdım ama yazmamın sebebi şuydu. Kategorize edilmekten hoşlanmıyorum biri çıkıyor ama sen kadınlarla beraber oluyorsun o zaman gay bi kadınsın diyor ama hayat bu değil mi nerde ne zaman ne olacağı belli olmaz birgün bir adama aşık olurum hatta belki evlenirim olabilir yani? Neyse konu dağılmasın fazla ufak bir gözlemimi paylaşacaktım güya:/ Uzattım da uzattım meseleyi. Bu kadar tamam gidiyorum haydi selametle=))


15 yaz bişeyler sende:

LoLLa dedi ki...

hmm kesinlikle destekliorum seni bu konuda her an hersey olabilir biseksüel ya da aseksüel insan dogasi psikolojisi hormon durumu
bi kadina ve ayni anda bi erkege asik olabilio insan ikisine de dokunmayi sevebilio
birinin gulusunu sevio digerinin kokusunu bla bla
brzcik ozgurce yasamakla alaki bu, yani ben gidiorum arkadasim ozgurlugu diil, yasama ozgurlugu
neyse cok uzattim sonucta we love women or we love men or both of them ;)))

Adsız dedi ki...

katılıyorum. Bizzat yaşadığım için biliyorum. Hatta sonra bir adama aşık da oldum, heteroyum da dedim, başka bir adamla nişanlandım, evleneceğim de dedim, peşimdeki onlarca erkekle de yattım, ama sonuç nedir? Alınan darbelerden kalan izlerdir...Kadınlardan sonra bir daha erkeklerle olmak zor...Keşke yeniden bir kadına aşık olabilsem...O kadar özledim ki bir kadın tarafından sevilmeyi...Ahh ahh...Hep hayalimde bir kadın vardır, en az benim kadar deli,birlikte süper takılabileceğimiz, oyunlar oynayıp eğlenebileceğimiz, yerine göre çekip gideceğimiz, her durumda bir olacağımız, deli gibi birbirimizi seveceğimiz...Ahh dedim...Ahh...
:)

Toph dedi ki...

Kadınları harekete geçirdi bu yazı galiba=))
lollacım katılıyorum sana zaten aşkın cinsiyeti olmamalı bence=)
Eva
umarım o istediğin kadını en kısa zamanda bulabilrsin bende uzun zmndır arıyorum ama nerdeee bulamadım sen bul bari=))

quezovercoatl dedi ki...

yine platon yine mağara demek istiyorum. insanlar karanlık bir mağarada zincirlenmiş bir şekilde otururlar, yüzleri duvara dönüktür, gölgeleri görürler sadece ve gerçek sanarlar. ama zincirlerinden kurtulup, mağaradan çıkıp ışığı ve gerçek dünyayı görünce aydınlanırlar ve bir daha o karanlık ve sahte dünyaya geri dönmek istemezler. ben her iki cinsle de ilişki yaşamadım, ama hemcinslerime daha sıcak bakmışımdır hep. çünkü -alınmasınlar ama- erkeklerin o sert ve kaba yapıları yanında bayanlar çok daha zarif ve kutsal varlıklar gibi görünüyor. bunu farkeden de geri dönmek istemiyor sanırım. yaşamadığım için sadece teorik bir bakış açısı getirebildim. yaşayan daha iyi bilir.

Mrs Baros dedi ki...

aseksuel ol mutlu ol bak sekil a ben.

Toph dedi ki...

Homo frigidus sende ilişki yaşasan teorik pratiğe döner mrk etme=)

Mrs. Baros
tatlım bende aseksüelim çok uzun zmndır ama artık mutlu deilim senin gibi kendimide çok sevemiyorum herhalde ondan mutlu değilim=))

Toph dedi ki...

Ya birinin yorumun yanlışlıkla reddettim galiba kusura bakmasın harici disk al kendine diodu sanırsam çok pardon vallahi :/

Adsız dedi ki...

doğru bir gözlem bende bocalamıştım bir süre..kadınlar-erkekler farklı bir çok açıdan..ikisininde yeri ayrı.uzun süre bi erkekle çıkıp sonra bi kadına döndüğünde bocalamıosunda,senn dediğin durumda evet bi bocalama oluo.katılıyorum aşkın cinsiyeti yok :) olmamalı.olamaz şklşas:D

Toph dedi ki...

Gözlemimi doğruluyorsunuz madem o zmn ilerde de bunun nedenlerine değineyim :P

Adsız dedi ki...

cahil periler,,
izlemediysen izlemelisin.

Camilla dedi ki...

kalıplara girmek yanlıs bence de, kuzenimi bildigimden beri gaydi, istanbula gittim geldim, baktım yanında bi hatun. sevgilim diyor aşığım diyor baska da bir sey demiyor, olabilir her an her sey değisebilir.

Toph dedi ki...

İzledim gülbeh=)

Hah işte bende onu diyorum ya camilla ne olur ne olmaz yani bilemeyiz =))

Claire De Lune dedi ki...

kesinlikle doğru bir gözlem.konuşmuştuk zaten bunu seninle canım, en iyisi akışına bırakmak başka yapıcak bişi yok =)

Toph dedi ki...

Evet öyle yaptık akışına bıraktık akış makış neler olacak görücez=))

LoLLa dedi ki...

bebeeem mimlendinn glance@ pls :)