18 Aralık 2008 Perşembe

Sürekli olarak evde olduğumdan dolayı, yapacak işim gücümün olmamasından dolayı fena halde dizilere sarmış durumdayım. Öyle böyle değil milyon tana dizi izliyorum. Sabahtan akşama kadar dizi indiriyorum. İnmelerini beklemek iğrenç bişey. Hele ki bi kaç bölüm indiriyorsan ve izlemen gereken bölümden öncde diğerleri iniyorsa ama ilk önce izlemen gereken inmiyorsa çıldırıyorum. Bazen o kadar çıldırıyorum ki eh banane be deyip arada ki bölümün inmesini beklemeden onun arkasından geleni izliyorum falan. Çok fena durumlar anlayacağınız. En çok sevdiklerim House M.D, Big Bang Theory, Chuck, Grey's Anatomy.
House inanılmaz bir adam. Takip edeniniz vardır beki. Bir takımı vardır. Bu takımıyla beraber teşhisi konulamamış ilginç hastalara teşhis koymaya çalışırlar. Ama bu süreçte herkesi çıldırtır garip yöntemler kullanır, ukalalık yapar, sinir bozucudur, vicodin olmadan yaşayamaz, günde bir sürü vicodin içer. Hastanenin başhekimi Cuddy'e aşık olduğunu düşünüyorum daha doğrusu düşünmeme gerek yok öyle. Ama hasta ruhlu bi adam olduğu için bir türlü Cuddy'le beraber olmuyolar çıldırıyorum bende. Ulan 5.sezonda dizi hala tık yok kimseyle bi ilişki yaşamıyor adam. Neyse sevdiğim bir dizi House'u canlandıran Hugh Laurie'de İngiliz olmasına rağmen İngiliz aksanıyla değil Amerikan aksanıyla konuşur ve bunu iyi yapıyor adamın hakkını vermek lazım. Tnt'de oynuyor dizi şu anda sanırım birinci sezonda bence bi izleyin derim bu adamı. Diyaloglar süperdir, zekicedir. Pişman olmazsınız bence.
Bir diğer favorim Big Bang Theory. İki tane dahinin, inek diye tabir ettiğimiz tiplerin oturduğu evin karşısına, sarışın aptal(!) bir hatun taşınır. Bu dahilerden biri de buna aşık olur. Dizi böylece başlar. İlk defa izleyecek olanlara derim ki belki bi iki bölümde istediğinizi vermeyebilir dizi ama sonra fena açılıyor. Şu anda 2. sezonda. Bu dizide diyaloglar çok iyidir. İnce espiriler vardır ve bazen anlamak için anlattıkları şeyleri nette araştırma gereği duyduğum bile oluyor. Cnbc-e de yayınlanıyor bu dizide şu anda orda birinci mi ikinci sezon mu bilmiyorum ama izlemelisiniz mutlaka. Uzun zamandır izlediğim en iyi komedilerden biri hatta How I Met Your Mother'ı bile sollayabilir bi süre sonra benim için.
Chuck'a gelirsek. Standford'dan atılmış inek bir tiptir Chuck'ta. Buy More'da çalışmaktadır. Bir gün Standford'daki eski oda arkadaşı onun ordan atılmasına sebep olan Byrce (böyle mi yazılıoyordu emin değilim neyse) Larkin tarafından bilgisayarına şifreli bi e-posta gönderilir. Chuck bunu açar ve işte olan olur. Artık Chuck Amerika'nın bütün devlet sırlarını biliyordur. Beyni bütün sırların saklandığı bilgisayarın yerini almıştır. Artık zorunlu bir ajan olmuştur Chuck Sarah ve Jonh Casey'le beraber ülkeyi kötü adamlardan korurlar. Komedi ve macerayı bir arada arayanlar için çok hoş bir dizi. Ama hikayesi bakımından çok uzun soluklu olacağını düşünmüorm. Yinede belli olmaz tabi şu an 2.sezonda bakalım nereye kadar gidecek.
Grey's Anatomy'e gelince benbu dizinin varlığından epeydir haberdardım ama neden izlememiştim. Geçtiğimiz bi ay içinde bütün sezonları izledim ve şu an yayınlanmakta olan sezona yetiştim. Beğenerek izlediğim bir dizi oldu kendisi. Biliyorsunuzdur Doktorlar diye bir dizi var Show tv'de işte o dizi Grey's Anatomy'nin çakmasıdır Türk versiyounudur. Her zaman ki gibi kendimiz üretemdiğimiz için kopyalıyoruz. Neyse gelelim biz diziye. Amerikan'ın ünlü eğitim hastanelerinden birinde bir cerrahi program vardır bu programa her yıl yeni stajerler(intörnler) alınır. Bunlardan biride Meredith Grey'dir ki annesi çok ünlü bir cerrahtır eskiden. Dizi bu insanın etrafında döner ilk başlarda ama yardımcı karakterlerde çok sağlam bence. Hepsini tek tek ele almak lazım ki ben bunu yapamayacağım sanırım şimdi=) Sonuç itibariyle izlenmeli bu dizide. Türkiye'de fox tvde görmüştüm ben bir kaç kere ama Cnbc-e gibi belli zamanlarda sürekli olarak yayınladıklarını sanmıyorum. İzlemek isteyenler sanırım netten indirmek zorunda kalacaklar.
Bu da böyle bir dizi tanıtım şeysi gibi olsun dedim sabah sabah yazdım işte=))

0 yaz bişeyler sende: