25 Aralık 2008 Perşembe

Kız yurdu

Yaklaşık 2 sene kadar kız yurdunda kalmışlığım var. Küçük bi yerde okudum, özel yurttan ziyade pansiyon sistemi vardı orda. İkinci senemde milli eğitim zorunlu tuttuğu için özel yurt konumuna geçmişlerdi.

Okula kaydımı yaptırdıktan sonra izmir'e geri döndük annemlerle. Yurda da kaydımı yaptırmıştım nası olsa durmamıza gerek yoktu orda. Bi kaç hafta sonra okulun açılacağı günden bi gün önce gittim o ufak kasabaya. Kaydı yaptırmaya gittiğimde de gözüme ilk çarpan "allahım ben nereye düştüm" dedirten durum her tarafta türbanlılar ve kara çarşaflıların olmasıydı. Yıkılmıştım benim gibi bir izmir kızının yaşayabileceği türden bi yer hiç ama hiç değildi. Hele bide üstüne üstlük deistseniz yandınız. Annemin ilk tepkisi zaten "aman kızım bak sakın bulaşma güzel güzel bitir okulun gel" oldu. Bende sesimi çıkarmadım yapacak bişey yok der gibilerinden kafamı önüme eğdim "çalışmazsan gelip göreceğin üniversite hayatı budur kızım çek şimdi bütün bunları bakalım" dedim içimden kendime.

Neyse yurda geldiğimde öğrendiğim ilk şey okul binasının başka bi yere taşınmasından dolayı bi hafta sonra başlanacakmış bizim kampüste! - ne kadar kampüs denir bilemiyorum- eğitim-öğretim yılına. Dünyam başıma yıkıldı. Oda arkadaşlarımdan biri gelmiş o da benim gibi izmirliydi ama bana pek hitap eden bi kız deildi. Diğer iki oda arkadaşımla tanışmadım onlar daha yakın yerlerde oturduklarından evlerine geri dönmüşler bu haberi alınca. Bende bi hafta orda yalnız başıma ne yaparım diye düşünürken istanbul'a gitmeye karar verdim. Topladım pılımı pırtımı kaçarcasına istanbula gittim.

Gezdim, tozdum, eğlendim içkinin dibine vurdum ve lanet yere geri geldim. Odaya girdim iki yeni yüz izmirli haricinde oda arkadaşlarım onlarmış. Tanıştık ettik nerden geldin nerelisin faslını geçtik, ben sıkıldım sigara içmeye mutfağa kaçtım. Malum ilk sorduğum soruydu şansıma hiç biri sigara kullanmıyordu odada ki tek sigara tiryakisi ben olduğumdan benim bütün yıl geçireceğim mekanın mutfak olacağı çok belliydi artık. Sigaramı içtim geri geldim odaya. Kapıyı bi açtım ki bir de ne göreyim biri yüzünü kıbleye dönmüş secdeye varıyor. Bu manzara karşısında hssktr deyip kapıyı gerisin geriye kapatıp, mutfağa geçip bi sigara daha yaktım. Bu arada odadaki izmirliyi gördüm dedim ne iş? meğersem kızlardan biri türbanlıymış hah dedim benim gibi insana da böyle oda arkadaşı yakışır. Hayır yanlış anlamayın dini bütün insanlarla bi derdim yok aslında şu türban meselesi bu kdr gözümüze sokulmadan önce onlarla da bi derdim yoktu. Ama şimdi insan ister istemez bi garip oluyor.

Ben ki çevremde hiç türbanlı insan görmemişim, öyle bir arkadaşım veya arkadaşımın arkadaşı bile olmamış. Bir anda bir sene boyunca beraber aynı odayı paylaşacağım insanın türbanlı olmasını fazlasıyla garipsedim napacağım ben diye düşündüm. Bu arada odaya o şekilde dalıp öyle bi tepki verince kız gülmüş gülüncede namaz bozulurmuş benim yüzümden baştan kılmış.

Sonradan baya iyi geçindik arkadaşla aslında. Ama o da benim türbanla ilgili fikrimi kanıtladı resmen. Kafasında türban olmasına rağmen, o zmnlar daha tam manasıyla bir sevişme falan yaşamamış benden daha fazla tecrübesi vardı bu konularda. Ki zaten sonradan adı baya bi çıktı okulda. Yapma kızım etme kızım diyordum anlamıyordu. Ulan ne yapıyorsan yap ne kafandakine karışırım ne kimle ne yaptığına ama her önüne gelenlede olmaz ki ama? İşin bir sınırı olmalı sonra kafanda türbanda olsa adın kaşara çıkar. Okul zaten ufak kim kimdir ne değildir biliniyor bu kadar göze batma dimi. Senenin sonlarına doğruda kendinden bi 10 yaş büyük adama tam manasıyla verdi de o da bizde rahatladık=))

Ben bunu mu anlatıcaktım unuttum. Bu da böyle bir anım aslında o yurtta daha neler gördüm bende. Belki ilerde yazarım=)) Hayatınızda hiç bir zaman karşılaşmayacağınızı ortak bi payda da buluşmayacağınızı düşündüğünüz ama varlıklarından haber olduğunuz insanlar vardır ya işte ben hepsini o yurtta o okulda tanıdım. Her ne kadar küfürler ederek gitsemde çoğu zaman şimdi geriye dönüp bakınca ilginç bir deneyim olduğunu düşünüyorum bütün bunların.

0 yaz bişeyler sende: