18 Aralık 2008 Perşembe

İş görüşmesi.


Bir ay kadar önce okuldan bir hocamı aramıştım bana iş bulma konusunda yardımcı olsun diye. Tamam demişti izmir'de bizim bölge müdürlüğüne cvini yollayarım dedi. Sonra bir daha haber çıkmadı derken geçen gün arkadaşımı görmüş yolda hoca beni sormuş falan. Neler yapıyor iş buldu mu keşke istanbul'da olsa falan demiş. Beni bi arasın demiş. Ben dedim herhalde istanbul'a gel burda iş var falan diyecek diye triplere girdim. Gitsem mi gitmesem mi acaba öyle bişey olursa diye düşündüm durdum. Kararsız kaldım falan.Yok yani yapamam ben orda elime verecekler üç beş kuruş bi para o parayla ev mi tutucaksın yemek mi yiyeceksin yola mı vereceksin? falan kafam karman çorman oldu. Bi diyorum kızım yaptığın bi bok yok oturuyorsun evde belli bir süre sürünürsün belki ama en azından bişeyler yapmış olursun. Bi diyorum hadi be sen evde ki bu rahatlığı bok bırakırsın sabaha kadar otur öğlene kadar uyu bütün gün yat pc başında dur yok yani yapamazsın sen!

Neyse ben aradım adamı işte hocam dedim iş falan ne oldu bilmem ne dedim. İstanbul'da yapabilcem diyorsan var iş falan dedi ama zor yani dedi ben daha o dakika caydım zaten. Sonra ben işte seni bi bilmem kimle görüştüreyim ama kriz falan olduğundan işe almıyorlarmış kimseyi yinede git bi konuş sonuçta ben izmir piyasasını bilmiyorum en azınadn yardımcı olurlar sana falan dedi. Tamam dedim bende ne diyeceğim. Kapadım falan ama bi kaç haftaya kadar haber beklemiyorum. Az önce aradı beni yarın sabah bilmem nerde ol işte bilmem kim seni bekliyor olacak dedi. Eyvah ki ne eyvah! ne giyeceğim ben be? ne diyeceğim ne yapacağım. Sıçtım iş görüşmelerinde kitlenirim ben. Konuşamam, cvimde boktan zaten yazacak bişeyim olmadığından off yani. Ben bu kadar çabuk bi iş görüşmesi beklemiyordum. Çok hazırlıksız yakalandım yaa!! Erken de yatmam lazım ki erken kalkayım ama bi gram uykum yok üff yaa.


Bende böyleyim işte olsun olsun derim oluncada tutuşurum. Sanki hiç bir zaman olamazmış gibi gelir hep hazırlıksız yakalanırım. Hayır en azından birkaç gün önceden haberim olsa gider bi kaç bi kıyafet alırdım, kaşlarımı aldırırdım allahım orman gibiyim ya=(( sıçtık sabahın köründe bunların hiç birini halledemeyeceğim için öyle paldır küldür gidicez bakalım ne olacak? İlahi bi güç bana yardım eder umarım!

4 yaz bişeyler sende:

Camilla dedi ki...

izmir güzel evet yasanılacak yer, yazın 4 ay izmirde kaldım sewerim de, özlüyorum da zaman zaman ama istanbul bi baska yaw. bence sansını dene bi eğer iş iyiyse, izmir kaçmıor zaten, geri dönersin olmazsa.

Toph dedi ki...

iş iyi değil parası da iyi değil. bugün telefonda hocamda öyle söyledi öncelikle izmire akmaya devam et sen dedi bende onun sözünü dinliyorum şimdi=) bakalım yarın ne çıkıcak olmazsa giderim istanbula ne yapayım=)

siminya dedi ki...

yeni blog yazmaya başlamışsın hoşgeldin ;) buraların kuralı kaidesi yok dilediğin gibi takıl istersen soyun keyfine back ;)

Toph dedi ki...

teşekkür ederim=) şimdilik soyunmayı düşünmüyorum ama baktım ki okuyan eden yok soyunabilirim belki o zaman=))