23 Aralık 2008 Salı

Aile yemeği şeysi.


Bugün anneannemdeydik. Küçük kuzenim laptopınıda almış gelmiş. Bide şifresi olmayan bi kablosuz ağ bulmuş ki keyfimize diyecek yoktu=)) En son böyle bi yerlerden kablosuz ağ bulma çalışmalarını yurtta kalıyorken yapmıştım. Sinir bozucu olsada yurdun internet cafesine para vermektense düşe kalka nete girmeye çalışıyordum. Bir de sadece benim odamdan ve benim yatağımın üzerinde çekiyordu, yurt ahalisi içinde benden başka nete kaçak girebilen yoktu.

Konu nerden nereye geldi ben yurdu anlatmıcaktım ki=))


Neyse asıl konumuza dönelim, neden anneannemdeydik? Dayım geldi bugün. Kendisi başka bi şehirde yaşıyor, iş için izmire geliyor. Bir gece kalacakmış. Ma aile toplandık anneanneme, yemek falan yenecek.

Dayım hiç bir zaman büyümeyecek olan adamlardandır. 40'ına merdiven dayadı nerdeyse ama hala hiperaktif küçük çocuklar gibi. Ailenin 3 kızdan sonraki tek erkek çocuğu. Dolayısıyla yaramaz bi çocukmuş küçükken de. Şimdi de o halinden pek bi farkı yok. Gelir gelmez evin içinde koşturmaya başladı. Kendisi sevincini koridorlarda saçma salak koşarak gösterir genelde. Bi kere hiç unutmuorm yurt dışında yaşarken geldiğinde, toplanmışız bizim eve bütün aile, bu da sevindi ya yemek yerken kalkıp masadan uzun koridorda koşup geliyor sonra tekrar yemeğe oturuyor, ağzına iki lokma bişey atıp tekrar bi koşuyor. Normalde olsa insana garip gelir ama dayım olduğu için kimseye garip gelmediğinden çok anormal bi durum yokmuş gibi herkes yemeğini yiyip sohbetine devam ediyordu. Bu arada dayım da öyle ufak tefek bi adam değildir. 190 boy 120 ye yakında kilo var adamda. Arkadan bakınca uzun boylu zayıf önden bakıncada iki tane basketbol topu yutmuş bi adam görüntüsü vardır=))

Ben yine dağıldım sanırım=)) Toparlayabilir miyim bilemiyorum bu yazıyı. Devam edelim bakalım. Sofra hazırlandı herkes yerini aldı yemekler yendi falan. Bir süre sonra çay faslına geçilince dayım hediye getirmeye başladı. Yurt dışına tatile gitmişlerdi yengemle beraber bayramda. Ordan aldıklarını getirmiş. Anneme, teyzeme, küçük teyzeme ve anneanneme birer paket getirdi streç folyoyla iyice sarılmış bi paket. Annemler başladılar açmaya bir de yarışıyorlar kim daha önce açıcak diye falan bi 5 dk kadar streç folyoyu açtılar o kadar uzun sürdü yani. Dedim herhalde bi bok getirmedi bu geyik yapıyor çıkmıcak içinde hiç birşey=)) Sonuna ulaştılar bi şekilde camdan biblolar almış yengem o kadar eziyet onlar için çekildi yani=)) Bu arada bende kameraman edasıyla sürekli kameraya çekiyorum herkesi. Dayım yine bi sağa bi sola koşturuyor seviniyor falan o hayvani cüssesiyle düşüyormuş gibi yapıp gülüyor ıhı ıhı ıhı diye=)) Babamlar eniştem falan eve gittiler bir süre sonra küçük kuzenimle kardeşimde onlarla beraber gitti. Biz anneannem, dayım, annem, teyzem, küçük teyzem, kuzenim ve ben kaldık.

Ne yapalım falan diye düşünürken kumarın genlerimize fazlasıyla işlemiş olmasından mutevellit yanık oynamaya karar verdik. Kumarın genlerine en fazla işlemiş iki aile ferdi olan annem ve dayım parayla oynayalım falan dediler. Ama anneannem kızdı=)) Ben bilmiyorum pek fazla bi kere daha oynamıştım ama yine bu nasıl olucak şimdi açabilir miyim, böyle olur mu gibi sorularla oynamıştım Yine aynı şey oldu. Habire bana geçiriyolar yanıyorum falan ama kuralları söylemediklerinden tam açabilecekken açmıyorum falan sonra biri bitiyor bende kalıyor oyun. Sinirlendim dolayısıyla bana neden tam anlatmıyosunuz yeaa diye bağırdım. Anneannem anneme dönüp; " bu kıza neden öğretmedin sen bu oyunları daha önceden" diye fırça attı. Hahaha olaya bakın annemin fırça yediği duruma bakın kızına neden kumar öğretmiyorsun sen diyor resmen anneannem yarıldım=)) Kumar kimden bulaşmış genlerimize açıklanmış oluyor sanırım böylece. Ailede bu işin piri annem. İki tane ayrı konken grubu var her hafta toplanıp oynarlar. Bir kaçına benie götürme girişimi olmuştu kendisinin. Zaten toplantı bizde olunca kaçarım olmuyor evde kalıp onlar masada oynarken ben hizmet ediyorum onlara çay götürüyorum servis açıyorum falan çilem çok anlayacağınız=)) Ayh yine konudan konuya geçtim.
Sonuç olarak oynadık annemle dayım işin içinde para olmadığı için oyundan zevk alamadılar ve oyunu bıraktılar. Anneannemle dayımıda ana oğul başbaşa bırakıp evlerimize dağıldık. Bol bol güldük yedik içtik evimize geldik. Bir günüm de böyle ailece geçmiş oldu..

0 yaz bişeyler sende: